בדיקת חוזה מול קבלן שירות "חוזה הפסד"
#להיותמעסיקהוגן זו לא סיסמא, זו דרך חיים.
ברוכים הבאים, אני חן בן שבת | בודקת שכר מוסמכת
בואו נדבר "חוזה הפסד" מול הקבלן
אם את מזמין שירות ויש לך התקשרות עם קבלני שירות בענף הניקיון / שמירה ואבטחה/ הסעדה, אם השירות ניתן למזמין השירות
אז אתה חייב לדעת שאם לא עשית את הבדיקה הבסיסית הזו- אין לך למה להתחיל עם דוח בודק שכר תקופתי כי הוא לא ייתן לך הגנה בחוק.
למה? כי הנחת הבסיס היא שצריך לוודא קודם שאתה משלם תמורה ראויה עם רווח סביר לקבלן בכדי שהוא “לא ינגוס” בכספי העובדים בכדי להרוויח בעסק.
והרי כל עסק קיים בשביל הרווח.
החוזה יגדיר לקבלן בדיוק איך אמור לשלם לעובד ויהווה שקיפות לרווח הקבלן בהתאם למסמכים שיגיש, בלי שיפנה אליכם בכל פעם שמפסיד כסף על השירות.
ובדיוק מהסיבות שלך כבר יותר מ:
איך אני יודע שהקבלן לא משלם לעובד בחסר בגללי?
במידה והמכרז בין מזמין השירות לקבלן כבר נחתם ויש התקשרות, השירות המוצע הינו לבדוק האם מתקיים רווח קבלני בכדי לקיים את סעיף 28 לחוק הגברת האכיפה ולדאוג כי המצב הקיים לא מבטל את ההגנות שיש למזמין השירות בחוק לפי סעיף 27.
סעיף 28 בחוק הגברת האכיפה קובע כי בעת חתימת חוזה בין קבלן למזמין שירות, תחול על מזמין השירות אחריות אזרחית כלפי עובד של הקבלן המועסק אצלו במידה ומתקיים אחד מהסעיפים הבאים בחוזה ולא יחולו עליו ההגנות המפורטות בסעיף 27 בחוק:
1. בחוזה או בהצעתו של הקבלן לא פורטו בכתב רכיבי השכר שישלם הקבלן לעובדיו וכן עלות השכר המינימלית, הצהרת הקבלן על עלויות נוספות כולל רווח, והתחייבות של מזמין השירות לתשלום בסכום שלא יפחת מעלות השכר המינימלית והעלויות הנוספות כאמור.
2. עלות השכר המינימלית כמפורט בסעיף 1, פחותה מערך שעת עבודה שנקבע על ידי השר מעת לעת.
3. מזמין השירות משלם בפועל לקבלן סכום הנמוך מערך שעת עבודה שנקבע לפי השר בעבור שעת עבודה לעובד של הקבלן. השר יקבע את רכיבי השכר המרכיבים את ערך שעת עבודה, וכן את ערך שעת העבודה לעובד של קבלן לפי סוגי שירות שונים, ורשאי הוא לקבוע, בין השאר, הוראות לעניין התחשבות בנתונים משתנים, לרבות ותק. ערך שעת עבודה כאמור ישקף את עלות שכר העבודה ותנאי העבודה המגיעים לעובד של קבלן מכוח חוק וצו הרחבה. הבדיקה שלי מתבססת על הצהרות הקבלן והרו”ח וכן חשבוניות ואסמכתאות בפועל,יבוצע אומדן רווח בין אומדן הכנסות והוצאות לקבלן ויקבע האם יש לקבלן רווח או לא. במידה ואין לקבלן רווח, יש לבחון את התוספת תמורה שתינתן לקבלן בכדי לייצר רווח קבלני או להפסיק את החוזה לאלתר ולצאת למכרז חדש.
אז איך מתחילים לעבוד ומהו הצעד הראשון?
- שיחה טלפונית לקבלת תמונה מלאה על איפה אתם בתהליך מול הקבלנים
- אני מוציאה מייל מרכז לדרישת מסמכים הכרחיים.
- עריכת תחשיבים שלי ובדיקת רווח קבלן
- הוצאת שאלות הבהרה לקבלן במידת הצורך
- תקבלו דוח פר קבלן עם אופן החישוב ודוח מרכז לתמונה רחבה בכדי שתוכלו לקבל החלטות חשובות
שורה תחתונה- מה יוצא לי מזה?
ועם מה תצאו בסוף התהליך?
נספח תמחירי מעודכן
לפי הוראות חשכ"ל אשר יפרט בו את כל רכיבי השכר שהקבלן צריך לשלם לעובד וכן העלות המינימלית של תשלום הקבלן פר עובד.
תחשיבי רווח והפסד פר קבלן
תחשיב עבור כל קבלן , בהתאם לניירות ומסמכים שיציג בפניי, האם הוא מפסיד או מרוויח בהתאם לחוזה ומהו אחוז הרווח.
שקיפות בהחלטת בחירת קבלן
בעקבות הבדיקה וסיכום ממצאים, תוכלו לקבל החלטה באיזה קבלן תרצו לבחור להתקשרות ולדעת שאתם בראש שקט שלא חתמתם על חוזה הפסד מול הקבלן
"סגירה הרמטית"
בדיקה של החוזה האם הסעיפים המחייבים בחוק קיימים בחוזה. יודגש כי מעבר לסעיפים בהתאם לחוק הגברת האכיפה, לא יבדקו שאר הסעיפים מאחר ומדובר בייעוץ משפטי אשר מומלץ לקחת בבמקרים כאלו.
אותי בשירות 5 כוכבים | בנעליה
הניסיון שלי כסמנכ"ל וכמעסיקה לשעבר וכיום בצד השני של נותן השירות, הוביל אותי לתת שירות מתוך הבנה של איך מרגיש בעל עסק, מה השורה התחתונה שאתה צריך ואיך בדיוק הדרך הנכונה לעבוד איתך
נעים להכיר,
אני חן בן-שבת, במקצועי כלכלנית ובודקת שכר מוסמכת.
מלווה מעסיקים בהליך ביקורת של משרד העבודה במטרה לבטל או לקבל את מינימום ההפחתה של העיצום הכספי / ההתראה המנהלית בהתאם לחוק ובהליכי בקרה פנימיים כגון: דוח תקופתי בודק שכר.
מובילה מעסיקים לנהוג בהתאם לחוק בתחום השכר ולשינוי אמיתי מול העובדים.
מאמינה כי עובד טוב הינו עובד מרוצה שסומך על המעסיק שלו שעשה ככל שביכולתו בכדי שבסוף החודש ייצא עם השכר שמגיע לו.
אוהבת פרקטיקה, פשטות, עשייה, העמקה ויצירתיות.
מאמינה ששילוב הערכים שלי מוביל לתוצאה לה אתה ראוי.